︎︎︎08.10.2022
Türk Serbest Mimarlar Derneği (TürkSMD) tarafından iki yılda bir verilen Mimarlık Ödülleri’nin bu dönem sahipleri belli oldu. 15. TürkSMD Mimarlık Ödülleri’nde ‘’Büyük Ödül’’ sahibi Nevzat Sayın oldu. 


︎︎︎22.07.2022
“Labirent” kitabı Manifold’dan yayımlandı.


︎︎︎25.06.2022
Arkitera İşveren Ödülü Özel Sektör kategorisinin kazananı, Pulver Yeni Conta Fabrikası ve Yönetim Yapısı projesi ile Pulver Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş. oldu. Pulver Kimya Yönetim Kurulu Üyesi Cem Mızraklı ile projenin mimarı Nevzat Sayın ve Sami Metin Uludoğan ödüllerini Boğaçhan Dündaralp’ten aldılar.
︎︎︎25.04.2022



Yahşibey Tasarım Çalışmaları #49
Başvurunuz için:
Bu çalışmaya neden katılmak istediğinizi anlatan bir mektup yazmanızı, CV’nizi de içeren portfolyonuzu bir kerede indirilebilir özellikte ve makul bir boyutta göndermenizi, mailin konusunu “Yahsibey_İsim_Soyisim” olarak düzenlemenizi ve 20 Mayıs 2022’ye kadar dilarasezgin@nsmh.com adresine atmanızı rica ediyoruz.

TERK EDİLMİŞ KÖY OKULLARINI NE YAPMALI?

Yahşibey Tasarım Çalışmaları kapsamında terk edilmiş köy okulları üzerine daha önce de çalışmalar yaptık. Her yıl, diğer konularımızın yanı sıra bu konuyu da ele alsak ve aramızda tartışsak bile ilk defa 2006’da yaptığımız çalışmanın tek konusu bu olmuştu.

Daha sonra, 2019’da Herkes İçin Mimarlık’la birlikte yine tek ve aynı konu üzerinde çalıştık. Covid nedeniyle 2020 ve 2021’de çalışmalarımız kesintiye uğradı. 2020’de “Evin Halleri” başlığıyla çok katılımlı, dijital bir çalışma yürüttük. İyi sonuçlar aldık ama YTÇ çok farklı ve ancak gerçek anlamda bir aradayken yapılabilecek bir çalışma yöntemi.

Şimdi, 2006 ve 2019 çalışmalarını ön araştırma olarak değerlendirip, 2022 yazında, aynı konuya tekrar dönmek istiyoruz. Bu kez Yahşibey’de terk edilmiş köy okullarından en azından birini, zamanımız ve enerjimiz yeter ise ikisini de ele alarak “gerçekleştirilebilir” öneri haline getirmek niyetindeyiz. Çalışma sonunda elde edeceğimiz bu dosya üzerinden önerimizin gerçekleştirilmesini sağlamaya çalışmak da sonraki çabalarımızı oluşturacak. Bu süreçte yoğun bir çalışma için çizim ve diğer temsil tekniklerine hâkim olacaklarını düşündüğümüz 6., 7. ve 8. dönem öğrencilerini davet ediyoruz. Bütün çalışmayı, son çalışmamız gibi yine Herkes İçin Mimarlık’la birlikte yürüteceğiz. Çalışmanın 15-30 Ağustos 2022 aralığında olacağını düşünerek, Ege sıcağına dayanıklı olmanın da iyi çizebilmek kadar önemli bir özellik olduğunu hatırlatmak isteriz!..

Genel olarak bu çalışmalar ve özel olarak da terkedilmiş köy okulları konusunda çalışırken nasıl bir yol izlediğimizi görmek için YKY Yayınları’ndan çıkan “Coğrafi Bir Mesele Olarak Mimarlık” sayfalarına göz atmanız iyi olacaktır. Hem genel olarak ne yapmaya çalıştığımızı hem de özel olarak 2006 ve 2019 çalışmalarında ne yaptığımızı bu yayında görebilirsiniz.

Görüşmek üzere, sevgilerimizle.

—Nevzat Sayın
︎︎︎02.02.2022
︎︎︎04.01.2022
Web sitemiz açıldı!
︎︎︎12.09.2021

“Coğrafi Bir Mesele Olarak Mimarlık” kitabı Yapı Kredi Yayınları’ndan yayımlandı.